انار (Punica granatum L.) انار دماوند یک میوه باستانی است که به ویژه در غرب آسیا کشت می شود، اگرچه در منطقه مدیترانه و سایر نقاط جهان نیز کشت می شود.
از سال های قدیم مصرف آن با فواید بی شماری برای سلامتی همراه بوده است.
در سال های اخیر، انار ژله ای دانه سیاه چندین مطالعه in vitro و in vivo فعالیت های فیزیولوژیکی مفید آن، به ویژه خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد التهابی آن را نشان داده اند.
علاوه بر این، مطالعات مبتنی بر انسان نتایج امیدوارکننده ای را نشان داده اند و پتانسیل انار را به عنوان یک عامل محافظتی از چندین بیماری نشان داده اند.
به دنبال آن روند و تقاضای صنایع غذایی برای آنتی اکسیدان ها و مواد ضد میکروبی از منابع طبیعی، کاربرد انار و عصاره های آن (عمدتا به عنوان آنتی اکسیدان و ضد میکروب)، به طور گسترده در انواع مختلف محصولات غذایی مورد مطالعه قرار گرفته است که نتایج رضایت بخشی داشته است.
این بررسی با هدف ارائه تمام مطالعات و روندهای اخیر در کاربردهای انار در صنایع غذایی و چگونگی تأثیر این روندها بر ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ماندگاری محصول است.
علاوه بر این، انار دانه سیاه شهرضا مطالعات in vitro و in vivo اخیر به منظور آشکار کردن پتانسیل انار در درمان چندین بیماری ارائه شده است
انار برای حفظ سلامت دندان ها نیز پیشنهاد شده است.
استرپتوکوک موتانس یکی از میکروارگانیسم های اصلی فلور دندان است و توانایی تولید اسید، پلی ساکاریدهای محلول خارج سلولی و پلی ساکاریدهای خارج سلولی نامحلول و همچنین تشکیل بیوفیلم را دارد.
یک مطالعه آزمایشگاهی نشان داد که عصاره پوست انار قادر به مهار رشد باکتری های پوسیدگی زا در غلظت های بالا (تا 12.5-25.0 میلی گرم در میلی لیتر) است.
با این حال، حفظ انار دانه سیاه ساوه این غلظت ها در حفره دهان به دلیل جریان ثابت بزاق دشوار است.
نشان داده شده است که در غلظتهای پایینتر، این عصارهها از تشکیل بیوفیلم، تولید اسید و تولید پلیساکاریدهای خارج سلولی توسط S mutans جلوگیری میکنند که پتانسیل این عصارهها را برای جلوگیری از پوسیدگی دندان نشان میدهد.
- منابع:
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.